
Kruvai širdžių reikės :
125 g sviesto
250 g grikių medaus
125 g cukraus
1/2 šaukštelio prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, kvapniųjų pipirų, kalendros, kardamono
500 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio kakavos
1 kiaušinio
100 g šokolado
papuošimui: migdolinių plokštelių, pistacijų, sezamo, cukatų pabarstukų
Sviestą, medų, cukrų ir prieskonius maišydamos pakaitinkite, kad ištriptų cukrus, tik neužvirinkite. Atvėsinkite. Į dubenį suberkite miltus, įmaišykite kepimo miltelių ir kakavos. Supilkite sviesto mišinį, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
Uždengtą tešlą 2 val. palaikykite vėsioje vietoje. Tada iškočiokite 0,3 - 0,5 cm storio lakštą, formele išspauskite širdeles.
Jas sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 8-10 min. Atvėsinkite.
Karšto vandens vonelėse ištirpinkite šokoladą ir aptepkite sausainius. Kepinius papuoškite pakepintomis migdolų plokštelėmis, sukapotomis pistacijomis ar cukatais.
Receptas iš žurnalo "Moters savaitgalio virtuvė"
oi, kaip patiko sios sirdeles visiems - mes su mama savaitgali kepsime kazkokias sirdeles, tik nezinau ar tas pacias :)
AtsakytiPanaikintimariui is pradziu atrode ne kokios - o kai paragavo, tai ju ir nebeliko :)