
4 Porcijoms reikės:
455 g ilgų plokščiųjų makaronų arba spagečių
alyvuogių aliejaus
2 arbatinių šaukštelių sviesto
2 nuluptų ir griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1/2 šviežiai tarkuoto muskato
400 g kruopščiai nuplautų ir plonai supjaustytų šviežių špinatų
jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
120 ml tirštos riebios grietinės
150 g maskarponės sūrio
2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
Užvirkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens, įdėkite makaronus ir išvirkite laikydamiesi pakuotės instrukcijų. Tuo metu įkaitinkite keptuvę arba katiliuką, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite sviestą, česnakus ir muskatą. Kai sviestas ištirps, įdėkite špinatus. Po 5 minučių jie suglebs ir patamsės. Dalis skysčio išgaruos, todėl špinatai ims stipriai kvepėti. Tada pabarstykite juos druska ir pipirais pagal skonį, įdėkite grietinės, maskarponės ir įpilkite samtelį vandens, kuriame verda makaronai. Lėtai užvirinkite ir vėl pabarstykite prieskoniais.
Nukoškite makaronus (truputėlį vandens palikite), tada sumaišykite juos su špinatų padažu. Suberkite parmezaną, krestelėkite, šiek tiek virimo vandens, kad masė nebūtų pernelyg tiršta ir lipni. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir nedesdami patiekite.
Receptas iš knygos J.Oliver "Gaminame su Oliveriu"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą