
Šio stebuklo receptų pilna daugelyje interneto puslapių. Iš visų išrinkau tikriausia "Tiramisu", nes naudojami žali kiaušiniai bei yra lengvas, gardus, tirpstantis burnoje.
Jo neįmanoma atpjauti, dalinti... telieka tik apsikabinti indą su tiramisu, paimti šaukštą ir mėgautis, mėgautis, mėgautis...
4-5 porcijoms:
400 gr maskarponės sūrio
4-5 kiaušinių (geriausia iš ūkio, be salmonėlių :))
3 šauštų cukraus pudros
2 šaukštų gardaus gėrimo (konjako, romo, airiško kavos likerio)
250 ml stiprios kavos
sausainių "damų piršteliai" (apie 32 vnt.) arba kepame patys - receptas
2 arbatinių šaukštelių kakavos
Tiramisu gaminamas paprastai, užtruks vos 30 min, jei virtuvėje turite mikserį :).
Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su mikseriu ir cukraus pudra iki baltumo. Masė turėtų padidėti 3-4 kartus. Tuomet įdėkite maskarponės sūrio, ir viską gerai išplakite.
Atskirtus baltymus išplakite iki baltų standžių putų. Jas sudėkite į maskarponės ir trynių masę, viską gerai išmaišome - ir viskas paruošta.
Jei norite eksperimentų - tai galima 1/3 dalį sūrio sumaišyti su kakavos milteliais, ir šį kremą naudoti viduriniam tepimo sluoksniui :).
Tuomet, jei naudojate:
sausainius, pačių keptus, tai prieš dedant į stiklinį indą juos pamirkykite kavos ir gardaus gėrimo kokteilyje.
damų pirštelius, užtenka juos tik truputeli apšlakstyti šiuo kokteiliu (nes labai greit ištęžta).
Paimkite stiklinį indą ir viska dėkite sluoksniais: maskarponės sūrio kremas, damų piršteliai, vėl kremas, vėl piršteliai, vėl kremas :) O viršų pabarstykite kakava.
Tuomet pagamintą Tiramisu dedate į šaldytuvą, paliekate 3-12 val.
Konditeriai rekomenduoja pabrandinti Tiramisu bent parą, tuomet jo skonis - dieviškas.
Receptas iš interneto puslapių, miksas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą